IntercomTips

Hoe kies je een intercomsysteem als VvE of beheerder

By februari 14th, 2021No Comments

Waar moet ik als VvE (beheerder) op letten bij het installeren van een intercomsysteem 

Bij het vervangen van een intercomsysteem is het belangrijk om als VvE bestuurder of beheerder geen details over het hoofd te zien tijdens de renovatie. In bijna alle gevallen kan de huidige bedrading probleemloos worden gebruikt. Laat dit altijd vooraf controleren en zorg voor het juiste advies. 

Bij het vervangen van een audio-intercom systeem naar een video-intercom systeem zal het wel eens voorkomen dat je bewoners hebt die toch liever bij ‘het vertrouwde’ blijven en geen video willen. Dat kan soms zorgen voor onderlinge discussies. Gelukkig is het ook mogelijk om video-voorbereide systemen te installeren. Er kunnen dan zowel audio- als video intercoms gebruikt worden.

Bij het vervangen van een oud video intercomsysteem zul je altijd rekening moeten houden met het toepassen van een renovatieplaat of het opnieuw behangen/verven van uw muur. Dat komt doordat de hedendaagse video intercoms aanzienlijk kleiner zijn dan de video intercoms van vroeger. Neem als voorbeeld de Comelit Genius of Golmar Platea toestellen.

Er is steeds meer vraag naar WiFi intercom. Dat kan probleemloos op dezelfde systemen als een huisintercom met hoorn of handsfree worden gecombineerd.

Entree panelen van vroeger waren aanzienlijk groter. Een rvs-plaat kan achterop het nieuwe paneel geplaatst worden.

Waar moet als VvE ik op letten bij het kiezen van een merk 

Bij het kiezen van een merk is het belangrijk om op een aantal dingen te laten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de fabrikant of importeur van het merk. Het is zeer belangrijk om te weten of het om een gezond bedrijf gaat. Naarmate de jaren heen zijn er veel intercom fabrikanten en importeurs opgedoekt. Daardoor komt het vaak voor dat een compleet systeem vroegtijdig vervangen moet worden. Dit omdat er geen losse componenten beschikbaar zijn.

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de leveringsgarantie van de fabrikant of importeur. Een geschikte termijn is 10 jaar. Een gemiddeld systeem gaat 15 jaar mee. Na 10 jaar kan de kans op een storing toenemen alhoewel dat nooit uitgesloten kan worden.

Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar wat de intercom toestellen nou allemaal kunnen en bekend om staan. Zo heeft het ene merk een beter design dan de ander, maar heeft de ander een betere WiFi intercom systeem.

Indien het bellenbord ook vervangen kan worden is het verstandiger om het samen met de intercom renovatie te doen. Dit kan schelen in de kosten

Klik hier om meer te lezen over het vervangen van intercomsystemen voor VvE’s (appartementen)

Vraag kosteloos een offerte of projectscan aan via onze contactformulier

Intercomplan

Author Intercomplan

More posts by Intercomplan