Skip to main content
IntercomTips

Hoe kies je een intercomsysteem als VvE of beheerder

By februari 21st, 2023No Comments3 min read

Waar moet ik als VvE (beheerder) op letten bij het installeren van een intercomsysteem 

Bij het vervangen van een intercomsysteem is het belangrijk om als VvE bestuur of beheerder geen details over het hoofd te zien tijdens de renovatie. In bijna alle gevallen kan de huidige bedrading probleemloos worden hergebruikt. Laat dit altijd vooraf controleren en zorg voor het juiste advies. 

Bij het vervangen van een audio-intercom systeem naar een video-intercom systeem zal het wel eens voorkomen dat je bewoners hebt die toch liever bij ‘het vertrouwde’ blijven en geen video willen. Dat kan soms zorgen voor onderlinge discussies. Gelukkig is het ook mogelijk om video-voorbereide systemen te installeren. Er kunnen dan zowel audio- als video intercoms gebruikt worden.

Bij het vervangen van een oud video intercomsysteem zul je altijd rekening moeten houden met het toepassen van een renovatieplaat of het opnieuw behangen/verven van uw muur. Dat komt doordat de hedendaagse video intercoms aanzienlijk kleiner zijn dan de video intercoms van vroeger. Neem als voorbeeld de Comelit Genius of Golmar Platea toestellen.

Er is steeds meer vraag naar WiFi intercom. Dat kan probleemloos op dezelfde systemen als een huisintercom met hoorn of handsfree worden gecombineerd.

Entreepanelen van vroeger waren aanzienlijk groter. Een rvs-plaat kan achterop het nieuwe paneel geplaatst worden.

Waar moet ik als VvE op letten bij het kiezen van een intercom merk 

Bij het kiezen van een merk is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de fabrikant of importeur van het merk. Het is zeer belangrijk om te weten of het om een gezond bedrijf gaat. Naarmate de jaren heen zijn er veel intercom fabrikanten en importeurs opgedoekt. Daardoor komt het vaak voor dat een compleet systeem vroegtijdig vervangen moet worden. Dit omdat er geen losse componenten beschikbaar zijn.

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de leveringsgarantie van de fabrikant of importeur. Een geschikte termijn is 10 jaar. Een gemiddeld systeem gaat 15 jaar mee. Na 10 jaar kan de kans op een storing toenemen alhoewel dat nooit uitgesloten kan worden.

Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar wat de intercom toestellen nou allemaal kunnen en bekend om staan. Zo heeft het ene merk een beter design dan de ander, maar heeft de ander een betere WiFi intercomsysteem.

Indien het bellenbord ook vervangen moet worden is het verstandiger om het samen met de intercom renovatie te doen. Dit kan schelen in de totale kosten.

Klik hier om meer te lezen over het vervangen van intercomsystemen voor VvE’s (appartementen)

Vraag kosteloos een offerte of projectscan aan via onze contactformulier

2024 © Intercomplan