... Skip to main content

Veel gestelde vragen

Vragen over intercomsystemen of ons bedrijf. Bekijk de antwoorden op vragen die klanten ons het meest stellen.

Veelgestelde vragen over onze intercomsystemen

Wat is een Tweedraads Bussysteem?

Een systeem dat de intercom voedt en werkend krijgt op twee elektrische aders.

Wat is een Intercom IP systeem?

Een intercom IP systeem is een systeem dat de intercom voedt en werkend houdt door middel van een UTP (internet) kabel. Hier zitten meestal meer functionaliteiten aangekoppeld dan de standaard tweedraads systeem.

Welke intercomfabrikanten zijn er?

In de intercombranche zijn er diverse fabrikanten actief. Wereldwijd zijn er ongeveer zo een 30 verschillende merken. Een paar voorbeelden daarvan zijn;

Moet de huidige bekabeling altijd vervangen worden?

VvE’s zijn vaak geneigd hun bedrading onnodig te vervangen. In 99% van de gevallen kunnen we de huidige bekabeling hergebruiken! Hoe dat zit leggen we hieronder uit.

Kan ik ook een App gebruiken in combinatie met mijn intercomsysteem?

Uiteraard! Met de Mini handsfree Wi-Fi van Comelit, Art5 GTwin Wi-Fi van Golmar of de Classe 100 van Bticino kunt u met behulp van de app op uw telefoon op afstand zien wie er voor de deur staat, spreken met de bezoeker en de deur openen voor de bezoeker.

Hoelang gaat een intercomsysteem gemiddeld mee?

Een intercomsysteem gaat gemiddeld 15 jaar mee.

Wat kost een (video) intercomsysteem?

Een intercomsysteem heeft geen vaste of gemiddelde prijs. Elk gebouw of huis is uniek, en zo ook het intercomsysteem. Bovendien zijn er veel verschillende keuzes bij het kiezen van het intercomsysteem. Van de entreepaneel tot aan de binnentoestellen. Klik hier om een vrijblijvende, gratis projectscan en/of offerte aan te vragen.

Moet de postkast of bellenkast ook vervangen worden bij een nieuw intercomsysteem?

In bijna alle gevallen hoeft de postkast niet aangepast te worden.

Veelgestelde vragen over Intercomplan

Wat voor intercomsystemen levert Intercomplan?

In de intercombranche zijn er diverse fabrikanten actief. Wereldwijd zijn er ongeveer zo een 30 verschillende merken. Europees gezien zijn er 3 grote merken. Vaak zijn dit merken uit zuidelijke landen zoals Italie of Spanje.

Deze 3 grote merken zijn makkelijk in gebruik en in installatie, onderhoudsvriendelijk en innovatief. Onze vaste merken zijn daarom ook Comelit, Bticino en Golmar. In de enkele woningen of appartementencomplexen tot 4 woningen (kitjes) passen wij ook vaak Comelit, Golmar of Btchino kit systemen. Hieronder een lijst van de bekende intercommerken;

  • Comelit
  • Bticino
  • Golmar

Levert intercomplan ook aan particulieren?

Wij installeren ook intercomsystemen voor particulieren.

Ik ben appartement eigenaar. Kan ik enkel alleen mijn toestel laten vervangen?

Bij appartementencomplexen is het intercomsysteem eigendom van de VvE. Dat betekent dus dat we alleen een binnen toestel kunnen komen vervangen op aanvraag van de VvE. Het intercomsysteem is een gebouwgebonden systeem, aanpassingen kunnen effect hebben op het gehele systeem. Om deze redenen is het van belang om aanpassingen of reparaties in overleg met het VvE bestuur uit te laten voeren.

In welke regio is Intercomplan actief?

Wij zijn voor complete installaties en renovaties actief in de regio’s Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.

Voor storingen zijn wij actief in de regio Zuid-Holland en Noord-Holland (voor installaties die door ons zijn geplaatst zijn wij landelijk actief).

Voert Intercomplan ook service en onderhoudswerkzaamheden uit?

Intercomplan voert ook service en onderhoudswerkzaamheden uit in de regio’s Zuid-Holland en Noord-Holland. Klik hier voor meer informatie.

Intercomplan. Uw deurintercom installateur.

2024 © Intercomplan

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.