Skip to main content
IntercomTips

Verschil tussen een IP en bus-systemen

By februari 14th, 2021No Comments2 min read

Er zijn een aantal verschillen tussen IP en tweedraad bussystemen intercom. Een traditioneel bedraad intercom zie je voorbijkomen in bijna elke appartementencomplex. De reden daarvoor komt door de grote afstand die het signaal moet afleggen. IPsystemen zijn daar storing’s gevoeliger voor. Aan de andere kant hebben IPsystemen die in kleinere panden worden toegepast veel meer opties en functies vergeleken met het traditionele twee-draads systeem. 

 Type Intercom bekabeling IPsysteem  Twee-draads systeem 
Type bekabeling vereist  UTPkabel  Signaalkabel 
Audio & videobeeld  X  X 
Geschikt voor rijtjeshuizen losse woningen  X  X 
Geschikt voor grote appartementencomplexen  X  X 
Wifi functionaliteit  X  X 
Meerdere gesprekken tegelijkertijd voeren  X   
Beheer op afstand (bijv. namen wijzigen)  X   
Koppeling met een telefooncentrale  X   

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een merk

Bij het kiezen van een merk is het belangrijk om op een aantal dingen te laten.

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de fabrikant of importeur van het merk. Het is zeer belangrijk om te weten of het om een gezond bedrijf gaat. Naarmate de jaren heen zijn er veel intercom fabrikanten en importeurs opgedoekt. Daardoor komt het vaak voor dat een compleet systeem vroegtijdig vervangen moet worden, omdat er geen losse componenten beschikbaar zijn.

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de leveringsgarantie van de fabrikant of importeur. Een geschikte termijn is 10 jaar. Een gemiddeld systeem gaat 15 jaar mee. Na 10 jaar kan de kans op een storing toenemen alhoewel dat nooit uitgesloten kan worden. Twee merken die wij als bedrijf zeer aanraden zijn Comelit en Golmar!

Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar wat de intercom toestellen nou allemaal kunnen en bekend om staan. Zo heeft de ene merk een betere design dan de ander, maar heeft de ander een betere WiFi intercom systeem.

2024 © Intercomplan