Skip to main content
IntercomTips

Waar moet ik als particulier op letten bij het installeren van een intercomsysteem 

By februari 14th, 2021No Comments4 min read

Waar moet ik als particulier op letten bij het installeren van een intercomsysteem

Horen en/of zien wie er voor de deur staat zonder uw trap constant op en af te lopen. Nooit meer uw postpakketten missen. Altijd kunnen zien wie er voor uw deur staat, zelfs op vakantie? Een intercomsysteem kan voor particulier(en) veel doelen dienen. Voornamelijk voor vergemakkelijken van uw dagelijkse leven

Bij het installeren van een nieuw intercomsysteem zult u rekening moeten houden met verschillende zaken. In deze blog delen wij het op in twee delen. Advies voor het vervangen van een bestaand systeem en advies voor het aanleggen van een intercomsysteem in het geval dat er geen systeem al aanwezig is.

Voor het 1 op 1 vervangen van uw is het belangrijk om ten eerste te controleren of uw huidige bekabeling in orde is. De bekabeling vervangen gebeurt zelden, maar het is verstandiger om dat vooraf te controleren, in plaats van achteraf met storingen en extra kosten te moeten kampen.

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar het type merk wat u geïnstalleerd wilt hebben. Zoals met alle soort producten heb je ook bij intercoms te maken met A producten en wat minder goede producten. De meest voorkomende intercom merken zijn Comelit en Golmar. Een combinatie van design, technologie, functionaliteit, maar ook bijvoorbeeld de mogelijkheid van hun eigen technische helpdesk zorgt ervoor dat dit de meest aangeraden merken zijn.

Ten derde is het ook belangrijk om rekening te houden met extra functionaliteiten zoals uw intercom buitenshuis kunnen bedienen (Wifi intercom) of uw hek/poort optimaal samen kunnen combineren met uw intercomsysteem.

Bij het aanleggen van een compleet nieuw systeem zult u behalve met punt 2 en 3, ook rekening moeten houden met andere aspecten. Zo zult u rekening moeten houden met de extra arbeid voor het aanleggen van de bekabeling voor het systeem. Dat kan zowel UTP-kabel (voor IP intercoms) als twee-draads bekabeling (voor standaard intercoms) zijn.

Verder zult u rekening moeten houden met de aanschaf voor een elektrische sluitplaat. De reden hiervoor is om de deur vanaf de binnentoestel automatisch te kunnen openen. Een elektrische sluitplaat ontbreekt altijd in woningen waar vooraf geen intercomsysteem aanwezig was.  

Waar moet ik als particulier op letten bij het kiezen van een merk

Bij het kiezen van een merk is het belangrijk om op een aantal dingen te laten.

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de fabrikant of importeur van het merk. Het is zeer belangrijk om te weten of het om een gezond bedrijf gaat. Naarmate de jaren heen zijn er veel intercom fabrikanten en importeurs opgedoekt. Daardoor komt het vaak voor dat een compleet systeem vroegtijdig vervangen moet worden, omdat er geen losse componenten beschikbaar zijn.

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de leveringsgarantie van de fabrikant of importeur. Een geschikte termijn is 10 jaar. Een gemiddeld systeem gaat 15 jaar mee. Na 10 jaar kan de kans op een storing toenemen alhoewel dat nooit uitgesloten kan worden. Twee merken die wij als bedrijf zeer aanraden zijn Comelit en Golmar!

Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar wat de intercom toestellen nou allemaal kunnen en bekend om staan. Zo heeft de ene merk een betere design dan de ander, maar heeft de ander een betere WiFi intercom systeem.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Klik hier om onze pagina over intercomsystemen voor particulieren te bekijken!

2024 © Intercomplan