Skip to main content
IntercomTips

Waar moet ik als bedrijf op letten bij het installeren van een intercomsysteem 

By februari 14th, 2021No Comments3 min read

Waar moet ik als bedrijf op letten bij het installeren van een intercomsysteem

 

Het eerste wat uw klanten zien tijdens hun bezoek aan uw bedrijf, is het entree. Een goede eerste indruk achterlaten is uiterst belangrijk. Een oude, aan vervanging toe uitziende intercom komt natuurlijk niet goed over.

Bij het vervangen of aanleggen van een intercomsysteem in uw bedrijf is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. 

Voor het 1 op 1 vervangen van uw is het belangrijk om ten eerste te controleren of uw huidige bekabeling in orde is. De bekabeling vervangen gebeurt zelden, maar het is verstandiger om dat vooraf te controleren, in plaats van achteraf met storingen en extra kosten te moeten kampen. 

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het type buitenpaneel wat het best zou passen bij uw pand en uw omgeving. Zo kunt u gaan voor een klein, elegant buitenpaneel tot aan een robuust, vandaalbestendig paneel. Er zijn veel mogelijkheden.

Ten tweede is het belangrijk om te kijken welk binnen unit het beste bij uw type onderneming past. Als u de ruimte/verdieping met meerdere collega’s deelt, of als ruimte gebruikt om uw bezoekers te ontvangen, is het natuurlijk aangeraden om een binnen unit met hoorn te nemen. Zo zorgt u voor minder overlast en zorgt u ook ervoor dat alleen u de bezoeker kan horen en niemand anders. Een handsfree binnen unit zou van pas komen indien dat geen probleem is. Qua design is een handsfree binnen unit ook iets mooier. Uiteraard is er altijd nog de optie om een wifi-intercom binnen unit te nemen. Dit is handig voor als u vaak buiten op pad aan het werk bent en geen bezoeker wilt missen. Dit komt ook van pas als u weleens op zakenreis bent of uw postpakketjes niet wilt missen!

 

Waar moet ik als bedrijf op letten bij het kiezen van een merk

 

Bij het kiezen van een merk is het belangrijk om op een aantal dingen te laten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de fabrikant of importeur van het merk. Het is zeer belangrijk om te weten of het om een gezond bedrijf gaat. Naarmate de jaren heen zijn er veel intercom fabrikanten en importeurs opgedoekt. Daardoor komt het vaak voor dat een compleet systeem vroegtijdig vervangen moet worden, omdat er geen losse componenten beschikbaar zijn.

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de leveringsgarantie van de fabrikant of importeur. Een geschikte termijn is 10 jaar. Een gemiddeld systeem gaat 15 jaar mee. Na 10 jaar kan de kans op een storing toenemen alhoewel dat nooit uitgesloten kan worden.

Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar wat de intercom toestellen nou allemaal kunnen en bekend om staan. Zo heeft het ene merk een beter design dan de ander, maar heeft de ander een betere WiFi intercom systeem.

Veel voorkomende intercom merken bijvoorbeeld zijn Comelit, Golmar en Bticino.

Klik hier om meer te lezen over het vervangen van intercomsystemen voor bedrijven

Vraag kosteloos een offerte of projectscan aan via onze contactformulier

2024 © Intercomplan